Popolno božično darilo: otroška kuhinja

  Kategorije: Namigi za igrače,
4 min.
22. nov'18

Božične sanje vsakega malčka so, da bi pod smrečico našel kar največje in najlepše zapakirano darilo. To pomeni, da je Božiček prebral njihovo pismo, in tako vedo, da odpirajo svoj sanjski voziček za dojenčka, otroško delavnico, traktor, velik set kock ali kuhinjico. O tem, kako izbrati popolno otroško kuhinjico, govori naš nov članek.

Ali vaši mali kuharji sanjajo o tem, da bodo pod smrečico našli sanjsko kuhinjico, ki bo le njihova? Svetovali vam bomo, na kaj se pri nakupu popolne otroške kuhinjice osredotočiti, izvedeli pa boste tudi, zakaj je kuhinjica popolno darilo za vse otroke, ki se staršem v kuhinji radovedno motajo pod nogami.

Zabavna igra staršev

To, da se otroci učijo s posnemanjem, je vsem staršem kristalno jasno. Igre poklicev so nujen del zdravega otrokovega razvoja, za to pa obstajajo odlične igrače, ki otrokom ponujajo mnogo vzgibov za razvoj. V bogato opremljeni kuhinji lahko mali kuharji in kuharice pripravljajo okusne jedi, ki si jih le lahko zamislijo – dovolj je le malo pošpegati k staršem in seveda, vključiti malce fantazije. Otroci se bodo zahvaljujoč uram in uram, ki jih bodo preživeli v svoji kuhinjici, naučili ceniti hrano, ki jo mamice prinesejo na krožniku. Mnogi otroci bodo lahko prav zahvaljujoč otroškim igram kuharjev v prihodnosti postali svetovno znani kuharji ali pa si odprli lastno restavracijo. Zametki kuharske umetnosti pravzaprav izvirajo že v otroštvu.

Po drugi strani pa motorika

Kuhinjice, ki jih najdete v naši ponudbi, so popolnoma prilagojene otrokovim potrebam. Kakovostni material, zaobljeni materiali in različne površine – to vse pripomore k razvoju fine motorike in gibalnih spretnosti otrok. Otroci se bodo z igro v otroški kuhinjici naučili pravilno držati pribor in kozarec, hkrati pa tudi držati katerokoli kuhinjsko posodo in prvič v zraku obrniti palačinko. Odpirali in zapirali bodo pečico in mikrovalovko, se naučili kako deluje štedilnik in za čemu so namenjeni posamezni gumbi in bodo prvič prišli v stik tudi s kavomatom in avtomatom za gaziranje pijač. Vzgibov za razvoj fine motorike je v naših otroških kuhinjicah resnično veliko.

Kako izbrati otroško kuhinjo

Kako izbrati pravo kuhinjico?

Povsem naravno je, da starši pri izbiri velikonočnih daril izgubijo veliko časa in nič čudnega, ko pa je igrač tako veliko! Izbira prave igrače za lastne otroke je večinoma dolg in zahteven proces, saj želijo zanje le najboljše. Pri izbiri otroške kuhinjice pa morate misliti na naslednje tri stvari:

  1. Cena, ki ste vanjo pripravljeni vložiti
  2. Ali želite plastično ali leseno kuhinjico
  3. Koliko prostora ji lahko namenite v otroški sobici

V naši široki ponudbi boste našli kakovostne kuhinjice, ki bodo izpolnile vsa vaša pričakovanja. Francoski znamki Smoby in Écoiffier vas ne bosta navdušili le z brezčasnimi igračami francoskega dizajna, ampak tudi s kakovostnimi materiali, prvorazredni dodelavi, na svoje pa bodo prišli tudi otroci, ki obožujejo pravljične junake. Opazujte, kaj vašega malčka med motanjem v kuhinji najbolj zanima in to potem poiščite tudi v otroški kuhinjici. Poleg enodelnih kuhinjic lahko pri nas izberete tudi večje kotne kuhinje, s katerimi se bo hkrati igralo več otrok, v ponudbi pa so tudi priljubljene otroške kuhinje s super funkcijami.

Elektronska kuhinja Tefal Studio Bubble Smoby

Kuhinja tefal bubble smoby

Kuhinja Tefal Studio Bubble znamke Smoby bo takoj prevzela vse malčke. Spada med manjšim kuhinjicam v naši ponudbi, zahvaljujoč čemur se odlično umesti v vsako otroško sobico, ne manjka pa ji niti 26 nepogrešljivih dodatkov, ki jih bodo mali kuharji zagotovo potrebovali. Kuhinjica je popolnoma opremljena, sestavlja pa jo tudi čarobni lonec, avtomat za gaziranje pijač in espresso kavomat. Modro-siva kuhinjica daje realistične zvoke, zahvaljujoč čemur je igra z njo še bolj zabavna.

Elektronska kuhinja Tefal Studio XXL Bubble Smoby

Iščete večjo kuhinjo, ki bi bila primerna za več otrok? Prav takšna je rdeče-siva kuhinja Tefal Studio XXL Bubble z delavnice Smoby. Prostorna kotna kuhinjica vsebuje bogat set 38 dodatkov in je popolnoma opremljena z različnimi aparati. Otroci se bodo pri njej srečali s štedilnikom, pečico za peko, hladilnikom in tudi pomivalnim koritom. Mali kuharji bodo v hipu vzljubili realistične zvoke kuhinje, predvsem pa ponvico za palačinke s funkcijo obračanja. Samoumevno mnogo prostora za shranjevanje, ki ga taka velika kuhinja preprosto potrebuje.

Že veste, katero kuhinjico bodo pod smrečico našli vaši malčki? Od vas je odvisno, ali boste otroke razveselili s plastično, leseno, veliko ali majhno kuhinjico. Gotovo pa je, da male kuharje čakajo ure in ure odlične zabave, vi pa se lahko veselite samih okusnih jedi!

Kuhinjice čakajo tu