Black Friday: nakupovalna vročica se začenja!

6 min.
28. okt'19

Valentinovo, noč čarovnic, zahvalni dan, Black Friday, Cyber Monday. Ali veste, kaj imajo skupnega ti dnevi? K nam so prišli iz Amerike! Medtem ko so ljudje nekatere vzljubili, se na primer zahvalni dan pri nas razumljivo ni prijel. Black Friday pa je nekaj let izjemno priljubljen, z njim pa tudi popusti, ki jih lahko zdaj na polno izkoristite tudi pri nas. In to še preden se uradno začne!

Ali veste, kaj starše v predbožičnem času razveseli več kot popusti? To so popusti na otroške igrače, ki bodo pod smrečico videti odlično! Ne izpustite našega Black Friday-ja in opravite božične nakupe že danes in to še ugodneje. Od 25. 10. 2019 na vas čaka ogromna količina igrač s čudovitimi popusti, ki k Black Friday-ju spadajo enako kot darila k božiču. V naslednjih vrsticah boste našli ideje za najboljše iz medvedkovega Black Friday-ja, izvedeli pa boste tudi nekaj o zgodovini tega dneva. Da bi bilo nakupovanje malce bolj napeto, pa vas bomo v času trajanja akcije Black Friday presenečali z novimi igračami v ponudbi.

Temna zgodovina Črnega petka

Črni petek ni črni kar tako! Zgodovina te nakupovalne norije sega v 60. leta 20. stoletja in k nam prihaja iz ameriške Philadelphie. Dan po ameriškem zahvalnem dnevu, ki pride na zadnji četrtek v novembru, je na ulicah Philadelphie prihajalo do prometnih zastojev, nesreč in kaosa na cestah. Policisti, vozniki avtobusov in taksisti so zato petek in tudi soboto za tem označili kot Black Friday in Black Saturday.

Po pričakovanjih ta vzdevek mestnim veljakom zaradi negativnega prizvoka ni bil všeč, zato so poimenovanje spremenili na Big Friday in Big Saturday (veliki petek in velika sobota). Žal se ideja tedanjega župana mesta, ki je bil Abe S. Rosen, ni udejanjila in dan po zahvalnem dnevu se je v mislih mnogih zapisal kot Black Friday.

Obstaja pa tudi druga teorija, ki pojasnjuje nastanek črnega petka in na ta dan meče temno luč. Nanaša se na prihodek trgovin, ki v času od januarja do novembra poslujejo z izgubo. Te izgube so v računovodskih knjigah označene z rdečo, medtem ko se dobički pišejo s črno. In ravno v času Črnega petka trgovci prihajajo z rdečih številk na črne, navedba o t.i. black ink theory, torej o teoriji črnega črnila, pa se je prvič pojavila leta 1981 v novicah The Philadelphia Inquirer.

BF home SI

Začenjamo že prej!

Črni petek že dolgo ni omejen le na ameriški trg. Nekaj let "napada" tudi pri nas in ravno pred dvema letoma so se Medvedki odločili, da bodo nekaj podobnega organizirali tudi sami. Po ogromnem uspehu, ki se je ponovil lani, vas z Black Friday popusti razveseljujemo tudi letos! Oli, Mila in Bruno nočejo čakati do zadnjega novembrskega četrtka, zato so se odločili, da Black Friday malce pospešijo. Odličnih popustov kar do 80 % se lahko veselite že od 25. 10. 2019! Ne dovolite, da vam pobegne bogata ponudba čudovitih igrač, najboljših proizvajalcev, ki jo bodo naši Medvedki vsak teden v času akcije Black Friday dopolnjevali z novimi igračami.

V naši e-trgovini boste našli izjemne igralne hišice, kuhinjice z mnogimi funkcijami, hitre tricikle, odlične tobogane, otroške delovne mize, trgovinice in hiške za figurice. Ne manjkajo pa niti plišaste igrače, dišeči dojenčki, puzzle, didaktične igrače za predšolske otroke in tudi potrebščine za dojenčke, za te najmlajše. Zanesete pa se lahko na prvorazredno kakovost, podrobno dodelanost in maksimalno varnost.

Medvedkovi Black Friday namigi

Nakupovalni centri in trgovine so pred dolgo pričakovanim črnim petkom objavili oglase s popusti in izjemnimi senzacijami, ki jih kupci ne morejo spregledati. Mi pa imamo za vas nekaj namigov za odlične igrače, ki bodo razveselile vaše otroke, zahvaljujoč "črnim" popustom pa tudi vaše denarnice. V času akcije Black Friday nakupujte pri nas in naročite odlične igrače priznanih proizvajalcev po najboljših cenah!

Rastoča kuhinja Tefal Evolutive Gourment Smoby

Kuhinja tefal evolutive gourment

Predbožični čas se že tradicionalno združuje z vonjavami, ki se iz kuhinje širijo po celi hiši. Zahvaljujoč edinstveni kuhinji Tefal Evolutiv Gourment znamke Smoby se bodo takšne vonjave širile tudi iz otroške sobe. Ta edinstvena kuhinja v stilski rdeči barvi vsebuje tudi 43 odličnih dodatkov, predvsem pa ima eno izjemno lastnost – zahvaljujoč podstavkom se prilagodi višini vaših otrok, tako da se bodo z njo lahko igrali otroci od 3. leta pa vse do 8. leta starosti. Na otroke čaka udoben stolček, katerega dizajn popolnoma dopolnjuje kuhinjico in mnogo igralnih funkcij z zvočnimi efekti, ki jih najdete le pri kuhinjicah Smoby.

Interaktivni robot 1,2,3 Smart Smoby

Robotek smart smoby

Včasih so med priljubljene igrače spadali dojenčki in avtomobilčki, danes pa so to robotki! Interaktivni robot 1,2,3 Smoby iz kolekcije Smart bo v hip prevzel novo generacijo otrok, ki je že od malega obkrožena s tehnologijo. Ta vesel interaktivni robot je opremljen s senzorjem gibanja in bo zahvaljujoč več igralnim načinom preveril otrokove gibalne spretnosti. Vodenje je za otroke intuitivno in jim bo priskrbelo veliko zabavnih trenutkov polnih učenja. Barviti interaktivni robot bo otroke razveselil z zvočnimi in svetlobnimi učinki in v trenutku postal najljubši družabnik vaših otrok.

Simulator vožnje V8 Driver Smoby

Lastnega avtomobilčka si želi prav vsak deček in zdaj lahko sanje postanejo resničnost. Priskrbite svojemu malemu dirkaču odlično doživetje v igri s simulatorjem vožnje V8 Driver znamke Smoby. Ta fantastična igrača za male dirkače in ljubitelje avtomobilčkov bo prevzela vse tekmovalne otroke, ki želijo tekmovati na dirki. Simulator vožnje ima elektronski volan, mehanske pedale, osvetljen zaslon, različne simulacije in mnogo učinkov. Vožnja v simulatorju V8 Driver spominja na vožnjo v pravem dirkalnem avtomobilu in bo vašemu malemu dirkaču priskrbela veliko zabavnih trenutkov.

Hišica za dojenčka Violette Baby Nurse Smoby

Otroška hišica baby nurse

V naši Black Friday akciji pa ne sme manjkati niti edinstvena novost za deklice, iz delavnice francoske znamke Smoby! Otroška hišica za dojenčke Violette iz serije Baby Nurse predstavlja igralni kompleks, sestavljen iz treh delov kopalnice s previjalno mizico, kuhinje s stolčkom za hranjenje za dojenčka in posteljice s čudovitim vrtiljakom. Čudovita kombinacija barv bo že od prvega trenutka dalje prevzela pozornost malih mamic, ki bodo za svojega ljubega dojenčka lahko poskrbeli kar na enem mestu. Prikupni in podrobno dodelani detajli naredijo iz tega centra za nego edinstveno igračo, ki s svojim dizajnom spominja na pravo sobo za dojenčka.

Nekaj zanimivosti za konec

  • Kupec, ki želi v Združenih državah med Black Friday-jem kaj kupiti v običajni trgovini, stoji v vrsti približno 2 uri in pol.
  • Tudi kljub nakupovalni noriji, ki ljudi med akcijo Black Friday zajame, ta dan vseeno ni najbolj obtežen z nakupovanjem. Najbolj živahen nakupovalni dan (vsaj glede na statistike z ZDA) je sobota pred božičem.
  • Od leta 2006 do leta 2015 je v zvezi z Black Friday-jem prišlo do 7 smrti in 98 resnim poškodbam, ki so potrebovale zdravniško oskrbo.
  • 12 % ljudi, ki se med Black Friday-jem odločijo za nakupovanje je pod vplivom alkohola.
  • V času te akcije se v združenih državah najbolj splača kupovati elektroniko in najmanj nakit. Prodajalci nakita v okviru Black Friday popustov ponujajo največ 4 % popust.

Obožujete popuste? Ne zamudite naše edinstvene Black Friday ponudbe s popusti kar do 80 % in že zdaj nakupite odlične igrače za božič in to še po odličnih cenah. Ponudbo Black Friday igrač, ki se bo vsak teden dopolnjevala z novimi izdelki, boste našli tukaj.

Odkrijte Black Friday popuste