Kako nastanejo poganjalci BIG Bobby Car? Pokukajte z nami v tovarno v Nemčiji

  Kategorije: Namigi za igrače,
3 min.
13. jun'19

Rdeči avtomobilčki s sivimi detajli, veselimi obrazki in hupo – predstavljamo vam poganjalce znamke BIG, ki je po svetu znana po svoji visoki kakovosti igrač in čudovitem otroškem dizajnu. Skupaj z nami si oglejte, kako takšni poganjalci nastanejo in od kod potujejo neposredno k vam domov.

Priznana nemška znamka BIG proizvaja vrhunske otroške igrače že do leta 1954, prvotna zamisel pa je nastala še prej, leta 1938. Čisto prvi poganjalec BIG Bobby Car, katerega proizvodnjo vam bomo danes približali, je bil javnosti prvič predstavljen leta 1972 na Mednarodnem sejmu igrač v nemškem Nürnbergu.

Od takrat je preteklo že kar nekaj let, izpopolnila se je proizvodnja, spremenil se je dizajn in poganjalec Bobby Car je dobil nove, igrive funkcije. To priljubljeno vozilo se že od leta 2001 proizvaja v več kot 60 različicah. Vstopite z nami v tovarno, ki se skriva v nemškem mestecu Burghaslach in korak za korakom vam bomo predstavili, kako je nastal poganjalec Bobby Car.

Poganjalec Big Bobby Car tovarna

V eni izmed najmodernejših tovarn za proizvodnjo igrač v Evropi, v kateri proizvajajo poganjalce Bobby Car, je zaposlenih več kot 160 delavcev, v treh delovnih izmenah. V tej hali vsako leto nastane tudi milijon igrač, ki potujejo na različne kotičke sveta, k novim lastnikom.

V hali za montažo se proizvaja in zapakira ogromna količina visokokakovostnih igrač. Za proizvodnjo posameznih delov otroškega vozila so zato potrebna kompleksna in natančna orodja. Podrobnejši rezi so v procesu proizvodnje nadzorovani s pomočjo modernih visokozmogljivih računalnikov.
Poganjalec Big Bobby Car dizajn

Neločljiv sestavni del vsakega poganjalca Bobby Car je njegova značilna rdeč barva. Ta se doseže z dodajanjem barvnega koncentrata. Ta koncentrat je dostopen v mnogih barvnih odtenkih in dodajajo ga v brezbarvne plastične komponente, zahvaljujoč čemur igrača dobi čudovito živo barvo. Skrbni starši se lahko zanesejo na to, da so igrače BIG proizvedene iz plastike najvišje kakovosti, ki je okolju prijazna.
Poganjalec Big Bobby Car plastika

Pomemben korak med proizvodnjo poganjalca je segrevanje umetne mase v podobi granulata, ki se nato oblikuje v želeno obliko. Plastika se raztaplja pri 200 °C, material pa oblikujejo in obdelajo z visoko zračnim tlakom. Ta tehnika zagotavlja visoko kakovost in stabilnost poganjalca, nastali izdelek je trpežen in trden. Osnova poganjalca Bobby Car je v tovarni proizvedena v neverjetnih 60 sekundah, za njegovo proizvodnjo pa porabijo približno 2 kg granulatov iz umetnih snovi. To pa niti zdaleč še ni vse.
Poganjalec Big Bobby Car proces

V naslednjem koraku pride na vrsto robot, ki ogrodje poganjalca na fino izoblikuje in odstrani nepravilnosti. Poskrbi zato, da na otroškem vozilu ne bi ostalo nobenih ostrih robov ali odvečne tekočine, ki je nastala s toplotno obdelavo. Podjetje BIG skrbi za maksimalno varnost izdelkov, ki v celoti sovpada s poslovno filozofijo te znamke.
Poganjalec Big Bobby Car robot

Proizvodni proces je visoko avtomatiziran, vendar kljub temu proizvajalec BIG prizadeva za osebno kontrolo strojev in procesov, s čimer je dosežena prvorazredna kakovost izdelkov. Del montažne hale v Burghaslachu so polno avtomatizirani stroji in tudi ročni obrati, brez katerih proizvodnja otroških igrač ne bi bila mogoča.
Poganjalec Big Bobby Car stroji

Poganjalca BIG Bobby Car pa ne sestavlja le rdeče ogrodje. Končan izdelek je sestavljen iz 31 različnih delčkov, ki jih na montažni liniji združijo v celoto. Na koncu pride na vrsto še končni pregled kakovosti izdelka, za katerega poskrbijo izučeni zaposleni.
Poganjalec Big Bobby Car pregled

Dnevno se v tovarni podjetja BIG proizvede kar 2000 poganjalcev Bobby Car. Bo eden izmed njih parkiran tudi v vaši garaži? Za navdušenje in veselje v otroških očeh, ko bodo odprli čisto nov poganjalček Bobby Car, znamke BIG, bo zagotovo poskrbel.

Poganjalec Big Bobby Car

Poganjalci BIG vas že čakajo tukaj