Igre, ki zabavajo (in nič ne stanejo) – 2. Del

  Kategorije: Aktivnosti z otroki,
2 min.
27. apr'20

Za vas imamo še nekaj kreativnih iger za preganjanje dolgega časa.

Besedna veriga

Pripomočki: nobeni
Trajanje igre: približno 10 minut
Starost: 3 leta in več
Število igralcev: 2 in več

Najmlajši igralec izreče neko besedo. Naloga naslednjega igralca je, da pove besedo na črko, s katero se je končala prejšnja beseda. Besede se ne smejo ponavljati. Izgubi tisti, ki ne ve nobene besede na tisto črko. Igro lahko otežite s tem, da so dovoljene le besede na določeno tematiko. Na primer besede, ki se nanašajo na potovanja in hrano.
Lahko se igrate doma ali na poti.

Nadaljuj zgodbo

Pripomočki: nobeni
Trajanje igre: približno 10 minut
Starost: 3 leta in več
Število igralcev: 2 in več

Najmlajši igralec pove eno besedo. Naslednji jo dopolni s takšno, da bi v skladu z njo lahko nastala zgodba. Tako pa se nadaljuje naprej. Lahko se vnaprej dogovorite, ali si boste izmislili pravljico ali pa le pustite toku besed, eno za drugo.
Igra je primerna za doma in potovanja.

Blog aktivnosti otroci 2

Nori škarje-kamen-papir

Pripomočki: nobeni
Trajanje igre: približno 5 minut
Starost: 4 leta in več
Število igralcev: 2

Nasprotna igri kamen, škarje papir. Prvi igralec z roko pokaže kamen, papir ali škarje. Nato šteje do tri. Drugi igralec mora na kamen reagirati s škarjami, na papir s kamnom, in na škarje s papirjem. Torej ravno nasprotno, kot v pravi igri. Če protiigralec ni uspel reagirati pravočasno ali pa se je odzval napačno, dobi točko tisti, ki je predmet pokazal z roko. Če mu uspe reagirati pravilno in pravočasno pa prejme točko ta igralec. Nato je na vrsti za predmet drugi igralec. Igramo na dogovorjeno število točk (priporočamo 10). Verjemite, ni tako lahka igra, kot je videti na prvi pogled.
Igra je primerna za doma in potovanja.

Telefončki

Pripomočki: lahko je knjiga ali časopis
Trajanje igre: približno 10 minut
Starost: 7 let in več (potrebno je branje)
Število igralcev: najmanj 3 in več

Prvi igralec poišče besedilo ali zgodbo, ki jo lahko pove v 2 minutah. Zašepeta jo naslednjemu igralcu, ta pa jo zašepeta naprej (in ta spet naprej). Na koncu jo zadnji v verigi pove naglas, tako kot si jo je zapomnil. Nato prvi igralec prebere izvorno besedilo. V igri ni zmagovalcev, ampak zabava, kako se postopoma izvorno besedilo spremeni na nekaj drugega.
Igra ni primerna za potovanja z avtomobilom avtobusu ali letalu.

Nadaljevanje sledi