O tem, kako reči dudam adijo

  Kategorije: Dojenčki in malčki,
4 min.
29. nov'18

Je vaš malček že dovolj star, da si dude ne bi smel več želeti? Pravijo, da se na dobro ni težko navaditi, težje je potem z odvajanjem. Če se že dlje časa mučite s tem, kako vašega malčka odvaditi od dude, imamo za vas rešitev. Tukaj je nekaj zabavnih rešitev, s katerimi vam bo to uspelo z levo roko.

Ste se vi sploh spraševali, ali otroku po rojstvu ponuditi dudo, ali pa ste kar samodejno segli po njej? Če spadate k slednji skupini in se duda v ustih vašega malčka dobro počuti, je naslednji blog prav za vas. Imamo nekaj zamisli, kako reči dudi zbogom brez joka in celo z nasmeškom!

Priredite poslovilno zabavo

Se sprašujete komu? No, dudi! Vsak velik mejnik v življenju bi morali slaviti in nič drugače ni niti z dudo. Vaš malček je z njo preživel prijetne mesece, z njo zaspal in se zahvaljujoč njej umiril. Duda je bila preprosto pomemben del njegovega življenja, prišel pa je čas, da se od nje poslovi. Povabite družino, bližnje in tudi otroke enake starosti, ki se lahko ločijo od svojih dudic skupaj z vašim malčkom. Ne pozabite pa niti na mini darilce ali pa zdravo sladkarijo, s katero nagradite malčka za tak pomemben korak.

Dudina vila

Prepustite stvar Dudini vili

Zobna miška že obstaja in zakaj ne bi potem obstajala tudi Dudina vila? Pred spanjem malčku povejte zgodbo o Dudini vili (preberete lahko tudi zgodno o Zobni miški, s tem da zobke zamenjate za dudo) in na koncu dajte dudo pod blazino. Ko bo vaš malček zaspal, zamenjajte dudo za bombonček tako, da malčka ne bi zbudili. Lahko se veselite naslednjega jutra, saj je povsem mogoče, da bo malček pritekel k vam s širokim nasmeškom na obrazku. Delovalo je in duda je preč!

Pošljite jo k Božičku

Letos s svojimi otroki napišite malce drugačno pismo Božičku. Vsako leto se pišejo pisma, kjer si otroci zaželijo različnih igrač, pa ste morda s svojimi otroki pomislili, da Božiček ne prejme prav nobene igrače? K pismu za Božička priložite še dudo in ju skupaj pošljite na ta čarobni naslov, od koder bo potem Božiček prinesel darila pod smrečico. Zmaga bo kar dvojna – končno se boste znebili dude, malček bo Božičku poslal pismo z občutkom, da mu tudi sam pošilja odlično darilce, hkrati pa bo to zagotovo za nekoga dobrodošlo.

Duda sloves

Naj jo prejme drug dojenček

Še en način, s katerim se lahko takoj znebite dude, je da rečete preprosto, da je ta duda "potovalna" in je prišel čas, da jo prejme nekdo drug. To je sicer drobna laž, vendar je to enako kot v primeru Božička in Dudine vile. Malčku v tem primeru pojasnite, da je nekje na svetu dojenček, ki se je pravkar rodil in še nima svoje dudice. Tega kasneje enako kot v prejšnjem primeru zapakirajte in vstavite v poštni nabiralnik, kjer ga bo našel poštar in jo poslal naprej.

Pripravite dudi pogreb

Priznavamo, da je ta način malce morbiden, ampak če deluje, zakaj pa ne? Osnovnega pomena je poskrbeti za pogreb, ki bo vesel in ne poln joka. Za to bo nujno potrebna mala škatlica, kamor boste dudo položili. Morala bi biti barvita in v enako barvitem vzdušju bi se moral izvajati tudi pogreb. Izberite mesto posebno mesto na vašem vrtu, kjer se boste odločili za pokop dude, na drevesa obesite barvaste balone in vrvice in predvajajte zabavno glasbo. Pozabite na nagrobnik, saj vendar ne bi želeli, da se malček na dudo spomni vsakič, ko gre mimo. Kasneje po nekaj letih ga lahko skupaj izkopljete in se spomnite, kako ste jo skupaj pokopavali.

Četudi se mnenja staršev in zdravnikom glede dud krešejo, se jih večina staršev noče znebiti. S tem pa potem sovpada neprijeten sloves. Kaj pravite, starši? Boste poskusili enega izmed teh trikov in se znebili dude enkrat za vselej in vedno z nasmeškom brez solz?